Computable BI Seminar

Wat kan ik met BI in mijn organisatie?

Business Intelligence (BI) gaat om het verzamelen van informatie over klanten, beslissingsprocessen, concurrenten, markt en trends (algemeen, economisch, cultureel). Die gegevens worden geanalyseerd en gebruikt om betere besluiten te nemen. BI geeft bijvoorbeeld een salesmanager inzicht in de zwakke plekken binnen een verkoopteam. Of de HR-afdeling ontdekt een trend in het ziekteverzuim. BI moet zorgen voor een betere concurrentiepositie. Maar wat is de beste oplossing? Daarover wordt volop gediscussieerd. Sommigen vinden de standaardrapportages uit erp-software (enterprise resource planning) voldoende. BI-software is volgens hen overbodig, tenzij het om een groot bedrijf gaat. Anderen wijzen op het strategische voordeel dat wordt behaald met BI. Analyses maken onbekende verbanden zichtbaar en managementinformatie wordt gekoppeld aan een voorspellend model. De vraag die tijdens het seminar centraal staat, is: Wat levert BI op? Daarbij gaat het om return on investment. Aan de hand van praktijkcases wordt uitgelicht welke trends er spelen in de markt.

Bekijk hier het programma.